Kræftens Bekæmpelse / Idé, art direction & grafisk design

Støt Brysterne, Kalender 2011


'Amazoner' er et kalenderprojekt for Kræftens Bekæmpelse, der skal sætte ansigt på brystkræft.


12 smukke og stærke kvinder har sagt ja til at smide blufærdigheden og vise, at man stadig kan være kvindelig, smuk og stærk, selvom man er opereret for brystkræft.


Designer og stylist, Jim Lyngvild og Mia L. Rasmussen, står bag selve kalenderen. Fotograf, Steen Evald, har taget billederne.

Kalenderblad

Her ses marts måned.

Historien

Bag på hver måned kan man læse den tilhørende historie.

Her er det:


“Jeg kan ikke bære tanken om aldrig at få børn. Jeg har brug for at have en fremtid i udsigt – sammen med Las. Ikke nok med, at han skal stå det her igennem sammen med mig, nu kan jeg måske heller ikke engang føde vores børn. Jeg føler mig ikke just som Guds gave til manden ...”


“Jeg vil hellere have dig end et barn, sagde Las til mig, da kemoterapien tilsyneladende fik bugt med min fertilitet. Det sætter jeg stor pris på. Som kæreste at gå forud for ønsket om et barn. Jeg ved, at han tumler med og tæmmer en frygt for, at jeg får tilbagefald og efterlader ham med et lille barn. Men nu har vi giftet os, og det er også en måde at slå fast over for hinanden og vores nærmeste, at vi tror på fremtiden …”


“Jeg er gravid”, hvisker jeg ind i mandens øre. Jeg tænder lyset. Han kniber øjnene sammen. – Se, der er to streger…”


“Hvor vil du gerne føde? spørger min læge, da hun hjælper mig med at udfylde min vandrejournal. Jeg kigger på Las. Vi har talt om det og er enige. Jeg vil føde på Rigshospitalet. Vi har et regnskab, der skal gøres op.”


Uddrag fra Tinas bog ‘Klædt af – en fortælling om kræft, håb og kærlighed’ (Gyldendal 2010)


Tina 34 ar.

Brystbevarende operation i 2006. Blev mor den 2. august 2010.Lav din egen hjemmeside med mono.net